2018-12-13 09:41:34• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyei gyermekotthont és rehabilitációs központot is díjaztak

A Munkaügyi Minisztérium november 6. és december 7. között országos szintű versenyt szervezett, mely által a Romániában működő állami és privát szociális szolgáltatások közül bemutassák a példaértékű megvalósításokat.

A versenyben olyan állami vagy magánszolgáltatók indultak, melyeknek sikerült egy olyan rendszert kialakítani, mely követendő példaként szolgálhat az adott területen tevékenykedő többi szolgáltatónak is. Professzionalizmusuk, felelősségtudatok és kitartásukkal pedig folyamatosan azon munkálkodnak, hogy javítsák az általuk nyújtott szociális szolgáltatások minőségét. Hogy mire gondolhatunk itt? Fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó rehabilitációs központokra, idősgondozó otthonokra, a családon belüli erőszak áldozatait felkaroló központokra, vagy akár gyermekotthonokra is.
 

Az ország teljes területéről összesen 100 nyertest választott ki az ítélőbizottság, díjazásuk pedig december 13-án, azaz csütörtökön Bukarestben fog megtörténni. A díjazottak listáját szemügyre véve pedig az is kiderült, hogy két olyan Szatmár megyei szolgáltatás is elismerésben részesült, melyek a Szatmár Megyei Szociális- és Gyermekvédelmi Igazgatóság fennhatósága alatt működik. Az egyik a Kissáron található Teodóra Gyermekotthon, a másik pedig a Szatmárnémetiben, a George Calinescu utcán található Gyermekrehabilitációs Központ. Az örömteli hírről maga a Szociális- és Gyermekvédelmi Igazgatóság számolt be hivatalos Facebook-oldalán, s mint a bejegyzésben megígérték, Bukarestből hazatérve a két intézmény képviselői arról is be fognak számolni, hgy mivel sikerült meggyőzni a szakmai zsűrit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: